DigitalPub

Zamjenik urednika ukrajinskog Forbesa dolazi na HUDI-jevu konferenciju!

Autor: miab
event 11.05.2022.
Mykhailo Sapiton, zamjenik glavnog urednika Forbesa Ukrajina

Uz predstavljanje studije o potrošnji na digitalno oglašavanje u Hrvatskoj, digitalni AdEx, 3. 6. na konferenciji DigitalPUB moći će se čuti i medijske “lekcije iz Kijeva” koje će prenijeti zamjenik glavnog urednika ukrajinskog Forbesa, Mykhailo Sapiton.

Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) 3. lipnja u Zagrebu, na lokaciji Peti kupe, organizira prvo izdanje konferencije posvećene digitalno-medijskom poslovanju DigitalPUB

Lekcije iz Kijeva

Glavno predavanje na konferenciji održat će Mykhailo Sapiton, zamjenik glavnog urednika ukrajinskog Forbesa. Na DigitalPubu podučit će nas lekcijama iz Kijeva, odnosno kako održati novinsku reakciju za vrijeme rata. Doznat ćemo kako se donose brze odluke u takvim situacijama te kako je izgledao rad na posebnom izdanju Forbesa Ukrajina posvećenog ratu. Osim toga, čut ćemo iz prve ruke kako izgleda borba s dezinformacijama.

Koliko trošimo na digitalno oglašavanje?

Na DigitalPubu predstavit će se i podaci o tome koliko se u Hrvatskoj zapravo troši na digitalno oglašavanje kroz istraživanje digitalni AdEx koje je obuhvatilo 2021. i 2020. godinu te predviđanja za 2022. Kako je najavila Ana Hanžeković Krznarić, predsjednica HUDI-ja i članica Upravnog odbora Hanza Medije, takva studija predstavlja značajnu prekretnicu u razvoju tržišta digitalnog oglašavanja u Hrvatskoj.

Iako su do sada postojale procjene veličine tržišta, sada ćemo prvi put imati konkretne brojke. Ako znamo gdje se nalazimo, onda ćemo znati i u kojem smjeru krenuti.

Ana Hanžeković Krznarić

Podsjetimo, istraživanje je povjereno profesionalcima, bečkoj komunikacijskoj agenciji Momentum i lokalnom partneru Ipsosu, a u njemu su sudjelovali najveći hrvatski medijski izdavači, medijske agencije te drugi važni igrači na tržištu digitalnog oglašabvanja. 

Drugi dio programa namijenjen je stručnjacima iz medija a obuhvaćat će razne teme, od mogućnosti financiranja medijskih projekata iz sredstava Europske unije do postavljanja oglasnih tehnologija na stranice te analitike za medije.

Zgrabite besplatnu ulaznicu!

Ulaznice za događaj su besplatne, ali se potrebno prijaviti putem Entrija. Prilikom prijave potrebno je odabrati želi li se doći samo na predstavljanje AdExa i predavanje Mykhaila Sapitona ili i na stručni dio događanja.

Više informacija može se pronaći na službenoj web stranici konferencije digitalpub.too.hr/hudi2.

HUDI na društvenim mrežama