DIGITAL LABIN

HUDI na Digital Labinu

Autor: ivasalam
event 18.09.2023.
The reality of making a great digital product (from Croatia!)

Bliži nam se Digital Labin, konferencija čiji medijski partner je HUDI u suradnji sa Somo Borcem.
Međunarodna konferencija za digitalne dizajnere i developere tvrtke Lloyds digital koja će se održati 22. i 23. rujna. Digital Labin priprema bogatstvo doživljaja te donosi najbogatiji program do sada – dva dana učenja, razmjene iskustava, usvajanja najnovijih trendova te nadahnjujućih predavanja, stvaranja novih poznanstva i uživanja u društvu najboljih stručnjaka te opuštanja na suncu.

U sklopu konferencije, 23. rujna u 13 sati održat će se SoMo panel rasprava “The reality of making a great digital product (from Croatia!)” koju će moderirati Mia Biberović, glavna urednica Netokracije, član HUDI-ja i ShiftMaga, a Mia je ujedno bila i prva izvršna direktorica HUDI-ja.

Panelisti koji sudjeluju su:

  • Ružica Abramović Dragišić, Team Lead Business Analyst, Raiffeisen Bank
  • Robert Šorn, Director of Architecture, Njuškalo, član HUDI-ja koji se ističe u digitalnim inovacijama i rješenjima
  • Juraj Malenica, Head of Engineering, Mindsmiths
  • Zlatko Hrkać, Co-founder & CEO, Sofascore

Mia nam je otkrila o čemu je točno riječ i o čemu će sve razgovarati!

„Pričat ćemo o realnosti razvoja digitalnih proizvoda za lokalno i globalno tržište, o tome što sve čini uspješan proizvod, i s komercijalne i s razvojne strane, kako se suočavaju s raznim izazovima, od komunikacijskih, organizacijskih do tehnoloških kao što su tehnički dug ili činjenica da tehnologija neprestano napreduje. Proći ćemo privlačenje najboljih tehnoloških talenata za razvoj proizvoda, ali i neke „vruće“ teme u svijetu developmenta, od „prompt engineeringa“ do mjerenja produktivnosti developera.“


Biografije panelista:

Ružica Abramović Dragišić

Izrađuje mobilne i web aplikacije više od desetljeća. Trenutno radi kao voditeljica tima u domeni poslovne analize i IT isporuke. Ponosno stoji iza mojeRBA, najbolje ocijenjene aplikacije za mobilno bankarstvo u Hrvatskoj i nove aplikacije za internet bankarstvo. Knjiški je moljac i majka malog djeteta.

Zlatko Hrkać

Zlatko je CEO i suosnivač Sofascorea, tvrtke koja kombinira sport s tehnologijom i pruža fanovima diljem svijeta uvid u detaljne statistike iz 24 sporta na preko 30 jezika unutar jedne aplikacije. Iako građevinski inženjer po struci, znatiželja i kompetitivnost ga vode u razne marketinške projekte kroz koje gradi vještine i znanje potrebno za vođenje tvrtke s preko 200+ djelatnika i uredima diljem svijeta. Danas aplikacija Sofascore broji preko 25 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a jedna od njenih najistaknutijih  istaknuta značajki, Sofascore statistička ocjena igrača, služi kao benchmark u sportskoj i medijskoj industriji.

Juraj Malenica

Juraj je software inženjer čija je strast izrada pametnih rješenja s pozitivnim utjecajem na svijet u kojem živimo. Ima godine iskustva s dizajniranjem i razvojem inteligentnih digitalnih asistenata i drugih rješenja temeljenih na umjetnoj inteligenciji, koja se primjenjuju u zdravstvu, bankarstvu, obrazovanju i drugdje. Trenutačno u Mindsmithsu vodi developerski tim čiji je glavni cilj razvoj tehnologije koja će svima omogućiti lakše korištenje umjetne inteligencije u njihovom poslovanju.

Robert Šorn

Radim na Njuškalu zadnjih 13 godina. Na Njuškalovom putu od startupa do enterprisea: od mojih prvih taskova rješavanja aktualnih bugova kroz borbe s legacyjem do dizajniranja održivih i efikasnih rješenja, prošao sam kroz uloge: backend developera, arhitekta, team leada, project managera, voditelja produkcije te danas glavnog software arhitekta na našoj platformi. Nastojim da radimo rješenja koja našim korisnicima daju što više benefita i što bolje rješavaju njihove probleme, zadovoljavaju potrebe businessa, a ujedno nama u developmentu omogućavaju efikasnost, održivost i ugodan rad.

Vidimo se u Labinu!

HUDI na društvenim mrežama