Digital Pub 2.0

HUDI organizira DigitalPub Day 2.0: Inspiracija, znanje i networking za digitalne stručnjake

Autor: ivasalam
event 15.05.2024.
DigitalPub Day

HUDI organizira DigitalPub Day 2.0, ekskluzivni jednodnevni event za stručnjake digitalne industrije, bogat prilikama za učenje i povezivanje

Zagreb, 15. svibnja 2024. – HUDI, vodeće strukovno udruženje koje okuplja online medije i ostale industrije povezane s digitalnim izdavaštvom i oglašavanjem, s ponosom najavljuje drugo izdanje DigitalPub Day-a, koje će se održati 18. lipnja 2024. godine u Wespa spaces u Green Goldu. Ovaj događaj okupit će HUDI osnivače, članove i ostale vrhunske stručnjake iz digitalne industrije kako bi međusobno razmijenili znanje, iskustva i ideje.

“Digitalno izdavaštvo i online mediji su industrija koja se brzo razvija i ovakva druženja predstavljaju odličnu priliku da dijelimo međusobna iskustva. Na taj način se učinkovitije prilagođavamo konstantno mijenjajućem medijskom okruženju i bolje pristupamo svojim korisnicima” – izjavio je Ozren Kronja, izvršni direktor, HUDI.

Predavanja stručnjaka iz digitalne industrije

Ovogodišnji DigitalPub Day obilježit će predavanja renomiranih stručnjaka iz digitalne industrije, koji će svoje teme predstaviti u formi kratkih, ali izuzetno motivirajućih govora. HUDI nastavlja svoje partnerstvo s Google News Initiative. Natalia  Żaba, Google Teaching Fellow, zadužena za promicanje znanja i vještina u centralnoj i istočnoj Europi, s dugogodišnjim iskustvom izvještavanja o organiziranom kriminalu i korupciji, podijelit će svoje spoznaje o debunkingu s okupljenom publikom.

Lažne vijesti su druga najveća opasnost za čovječanstvo prema istraživanju provedenom od strane Pew Research Centra u čak 19 zemalja svijeta. Lažne vijesti prodiru u naše domove i živote svakodnevno čineći najobičniju komunikaciju čak između inače bliskih ljudi nemogućom. Pridružite se i pomozite pronaći nove načine borbe protiv lažnih vijesti na događaju u organizaciji HUDI-ja, u suradnji sa Google News Inicijativom! Čekamo Vas!” – poručila je Natalia  Żaba, Google Teaching Fellow.

Uz predavanje navedene stručnjakinje, gosti će se upoznati s radom Momentuma, austrijske agencije specijalizirane za izradu digitalnog AdEx-a s više od 15 godina iskustva. Maximilian Mondel, suosnivač Momentuma, karijeru je započeo u novinarstvu, dugogodišnji je urednik, a na DigitalPubu predstavit će najnovije trendove u području HUDI AdEx-a.

Najava ovogodišnjeg SoMo borca

DigitalPub Day također će uključiti showcase uspješnih projekata u digitalnoj industriji u Hrvatskoj uz koje se sudionici mogu upoznati s najnovijim dostignućima i inovacijama. Program će zaključiti predstavljanje ovogodišnjeg SomoBorca, najbitnijeg događaja u svijetu digitalnih inovacija u regiji.

Zatvoreni tip ovog događaja osigurava intimnu atmosferu i mogućnost boljeg upoznavanja svim okupljenima, a time i više prilika da iz prve ruke saznaju o najnovijim trendovima i uspješnim projektima.

HUDI na društvenim mrežama