Personalizacija i UX

Index dobio milijun i sto pedeset tisuća kuna na Google Innovation Challengeu

Autor: ozrenk
event 05.10.2022.
Google News Initative

Index će se uhvatiti u koštac sa skorim nestankom 3rd party kolačića.

Index.hr jedan je od pobjednika prestižnog Googleovog Innovation Challengea koji se prvi put održao u Europi. Riječ je o Googleovoj inicijativi koja potiče inovativne projekte i ideje u medijskoj industriji, a Indexov projekt izabran je kao jedan od najboljih između više od 600 pristiglih iz 38 europskih zemalja.

Index je jedini medij iz Hrvatske koji je osvojio financiranje na ovogodišnjem Googleovom natječaju te su prepoznati kao “jedan od 47 medijskih inovatora u Europi”. Iznos financiranja je milijun i sto pedeset tisuća kuna.

Ovogodišnji natječaj trajao je od travnja do rujna, a riječ je o projektu koji je nastavak Googleove Innovation Fund inicijative koju su do sada osvajali najugledniji europski izdavači poput Reutersa, francuskih L’Equipea i Le Parisiena, talijanskog Corriere Della Sera, britanskog Telegrapha i The Timesa, njemačkog Spiegela i drugih.

Indexov projekt tiče se inovacija na polju personalizacije sadržaja i UX-a na portalima, a posebno je zanimljiv u kontekstu pripreme izdavača za skori nestanak third party kolačića te potencijalnih negativnih efekata na digitalne medije koje će to izazvati.

Cilj ovog projekta je dokazati da personalizacija može funkcionirati i na manjim tržištima poput hrvatskog te da tehnologija koju razvijamo može imati snažan utjecaj ne samo na budućnost Indexa nego i čitave medijske scene u Hrvatskoj i regiji.

HUDI na društvenim mrežama