NOVOSTI IZ INDUSTRIJE

Infobip pokreće ShiftMag, globalni magazin za developere

Autor: ivasalam
event 25.05.2023.
ShiftMag

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, pokreće globalni developerski online magazin ShitfMag.

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, pokreće globalni developerski online magazin ShitfMag, na kojem će posjetitelji moći pronaći analize najnovijih tehnoloških trendova, intervjue s utjecajnim osobama, događanja i vijesti iz svijeta developera te kolumne o aktualnim temama. Ovaj je projekt novi korak u Infobipovoj strategiji jačanja odnosa s programerima, a kako bi im se približio relevantan sadržaj i najavila nadolazeća developerska konferencija Infobip Shift.

Ivan Burazin © Luka Travas

ShiftMag lansiramo uoči prve Shift konferencije koja će se održati van Hrvatske, na američkom kontinentu, u Miamiju, 23. svibnja. Upravo će ShiftMag biti mjesto na kojem će svi zainteresirani u stvarnom vremenu moći pronaći sadržaj predstavljen na Shiftu – intervjue sa sjajnim govornicima iz najpoznatijih tehnoloških tvrtki, predstavljene inovacije i trendove, kolumne i intervjue s poznatim imenima iz tehnološkog svijeta. Veselimo se i spremni smo, imamo sjajan tim koji je iskusan u stvaranju ovakvog sadržaja.

Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo

Tim se sastoji od iskusnih, tech novinara redakcije Netokracije – glavna urednica online magazina je Mia Biberović, inače i glavna urednica Netokracije, izvršna urednica Antonija Bilić Arar s bogatim iskustvom rada u digitalnim medijima, startupima i tvrtkama čija su ciljana publika programeri, ostali kolege novinari te inženjeri.

Mia Biberović i Antonija Bilić Arar © Luka Travas

Imamo značajno iskustvo u lansiranju i vođenju online medija za tehnološki potkovanu ciljanu skupinu na regionalnoj razini – sada to znanje i iskustvo prenosimo na globalnu razinu. Ovakav projekt upravo je bio jedan od naših motiva zbog kojih smo se pridružili Infobipovom timu.

Mia Biberović, glavna urednica ShiftMaga

Mia Biberović © Luka Travas

Sadržaj magazina, kao i sama konferencija Infobip Shift, bit će fokusiran na programerima zanimljive prakse u različitim inženjerskim timovima, kolumne o aktualnim temama, kao i na niz tema o najboljoj organizaciji timova ili najboljim karijernim putevima. Sadržaj će biti namijenjen developerima, kako za one koji tek ulaze u svijet programiranja, tako i za iskusnije inženjere.

Usporedno s lansiranjem ShiftMaga, Infobipov tim za developersko iskustvo posvećen je i Shift konferenciji u Miamiju – na kojoj će govornik, među ostalima, biti i John Romero, tvorac kultne igre Doom. U rujnu slijedi novo izdanje konferencije Infobip Shift koja se održava u Zadru, a koja je prošle godine okupila više od 3000 developera iz cijelog svijeta.

HUDI na društvenim mrežama