USPJEH HUDI ČLANA

Intervju Europske federacije novinara s HUDI članom, Lika Clubom: približavanje lokalnog stanovništva dijaspori

Autor: ivasalam
event 28.05.2024.

Centar za medijski pluralizam i slobodu medija (CMPF) identificirao je regije u Europi kojima prijeti opasnost da postanu novinske pustinje. Kako bi se to riješilo, projekt Lokalni mediji za demokraciju (LM4D) podupire neovisne lokalne medije, uključujući Lika Club.

Lika Club, osnovao je 2014. godine Ante Fumić, Prilika Grupa, a portal je oduvijek na prvo mjesto stavljao neovisnost i kvalitetu. Uz financiranje Local media for democracy (LM4D), pokrenuli su Lika App 2023. godine kako bi pružili relevantne lokalne vijesti i potaknuli povezanost zajednice.

Zahvaljujući predanom radu tima Lika Cluba i podršci LM4D, aplikacija je brzo razvijena. Partnerstvo s Hrvatskim radiom Otočac, najstarijom i najpopularnijom lokalnom radijskom postajom u Ličko-senjskoj županiji, dodatno je povećalo vrijednost aplikacije integracijom 24-satnog radijskog streama.

Poslovni model aplikacije fokusiran je na prodaju oglasnog prostora, nudeći posebne pozicije za sponzore. Integrirana s portalom Lika Cluba, aplikacija je prilagođena novinarima. Od svog pokretanja privukla je više od 2000 korisnika, uključujući sve veći broj iz hrvatske dijaspore, koji cijene stalnu dostupnost i pouzdan sadržaj vijesti.

Lika Club, kroz Lika App i strateška partnerstva, učinkovito osigurava snažnu prisutnost lokalnih medija u digitalnom dobu, a cijeli intervju s Antom za Europsku federaciju novinara, možete pročitati na linku.

HUDI na društvenim mrežama