Izjava o privatnosti

Autor: miab
event 20.09.2021.

Naša politika zaštite podataka.

U Hrvatskoj udruzi digitalnih izdavača (HUDI) stavljamo veliki naglasak na održavanje povjerenja i sigurnosti posjetitelja na našoj mrežnoj stranici te pretplatnika na naš e-letak, odnosno newsletter. U nastavku možete pronaći informacije kako Hrvatska udruga digitalnih izdavača, kao kontroler podataka, postupa s prikupljenim podacima posjetitelja ili pretplatnika na newsletter.

1. Pretplata na e-letak (newsletter)

Prilikom pretplate na naš newsletter prikupljamo osobne podatke putem alata Mailchimp, ali se ograničavamo samo na nužne podatke potrebne za informiranje zainteresiranih osoba za sadržaj koji šaljemo te identifikaciju Vas kao zainteresiranog posjetitelja.

Te podatke koristimo zbog nekoliko razloga: kako bismo Vas obavijestili o novostima o kojima ste tražili da vas obavijestimo (novi događaji, vijesti o HUDI-ju, vijesti iz industrije…); kako bismo Vas kontaktirali jer trebamo ili Vam želimo pružiti dodatne informacije; kako bismo provjerili jesu li naši podaci ažurni i kako bismo eventualno provjerili jeste li zadovoljni pruženom uslugom. Ne razmjenjujemo popis email adresa s drugim organizacijama ili pravnim i fizičkim osobama.

Što se tiče odjave s newslettera, u svakom trenutku to možete učiniti ako kliknete na “unsubscribe” u bilo kojem od naših mailova. Također se možete odjaviti ako nam pošaljete email na info@too.hr/hudi2 i zatražite odjavu.

2. Ispunjavanje pristupnice za udrugu

Prilikom ispunjavanja pristupnice za učlanjenje u Hrvatsku udrugu digitalnih izdavača, prikupljamo osobne podatke putem alata Google Forms, ali se ograničavamo samo na nužne podatke potrebne za daljnji postupak učlanjenja te vođenje popisa članova udruge, sukladno Zakonu o udrugama.

Prema Zakonu, Udruga je dužna voditi popis svojih članova, a popis članova vodi se elektronički ili na drugi prikladan način i obvezno sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB), a ako je riječ o privatnoj osobi, i datumu rođenja. Također, sadrži podatke o datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke.

Popis članova uvijek mora biti dostupan na uvid svim članovima i nadležnim tijelima, na njihov zahtjev.

3. Veze na druge mrežne stranice

Ova politika zaštite privatnosti ne obuhvaća poveznice na ovoj mrežnoj stranici koje vode na druge mrežne stranice. Te druge mrežne stranice nisu obvezane ovom politikom privatnosti te, ako imate pitanja kako neka druga mrežna stranica koristi vaše podatke, trebate provjeriti njihovu politiku privatnosti.

4. Pristup Vašim osobnim podacima

Imate pravo na pristup, ispravak, brisanje ili protivljenje korištenja vaših osobnih podataka koji se nalaze kod nas. Vaša prava možete iskoristiti ako pošaljete zahtjev na info@too.hr/hudi2.

5. Promjene u politici privatnosti

Naša politika zaštite privatnosti se redovito razmatra i po potrebi ažurira. Politika zaštite privatnosti je zadnji put ažurirana 20. rujna 2021. godine.

6. Informacije o kolačićima

Upotrebljavamo kolačiće koji su male datoteke koje sadržavaju informacije o vašem pretraživanju na ovoj mrežnoj stranici s glavnim ciljem činjenja pregledavanja stranice lakšim.

HUDI na društvenim mrežama