Pridružite nam se

Kreirajmo zajedno budućnost digitalnog medijskog prostora u Hrvatskoj!

DigitalPub Day 2.0

Navigating Misinformation: Sail the seas of information with the compass of critical thinking

Novosti

18. lipnja 2024

Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI), objavit će rezultate HUDI digitalnog AdEx istraživanja za 2023. godinu na drugom izdanju DigitalPub Daya.

NAJAVA DOGAĐANJA

HUDI najavljuje drugo izdanje DigitalPub Day-a, posvećenog borbi protiv dezinformacija i zaštite pojedinaca na internetu.

HUDI i GNI na VERNu

U suvremenom digitalnom dobu, medijska pismenost postaje sve važnija kompetencija za svakog pojedinca. S obzirom na to, HUDI je organizirao edukativni program usmjeren na osnaživanje studenata i profesora u borbi protiv dezinformacija i internetskih prevara.

HUDI materijali

U cilju promicanja profesionalizma i etike u digitalnom novinarstvu, Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) donosi Smjernice o prenošenju medijskog sadržaja.

Tržište digitalnih pretplata u Hrvatskoj i dalje napreduje, s jasnim pokazateljima o njegovom dugoročnom potencijalu. U usporedbi s prethodnim istraživanjem, zabilježen je značajan rast broja pretplatnika. Za više informacija o ovim trendovima, pogledajte najnovije istraživanje.

U svijetu medija, izdavaštva i oglašavanja nužan je povratak na temeljne vrijednosti koje uključuju kvalitetu u svim segmentima i povratak temeljnim vrijednostima informiranja i kreiranja sadržaja koje uključuje provjerenu informaciju i relevantan izvor.

Digitalne pretplate su još uvijek u fazi rasta na hrvatskom tržištu medija. Postoji jasan dokaz o njihovom potencijalu za kontinuirani rast i mogućnost zauzimanja većeg dijela u ukupnim prihodima u budućnosti.

Što je HUDI?

Vodeće strukovno udruženje za okupljanje online medija i ostalih industrija koje sudjeluju u digitalnom izdavaštvu i oglašavanju.

1.

Tim koji radi na konceptu​
jedinstvenog mjerenja za sve portale,​
odnosno tržišne monete.

2.

Tim zadužen za analizu i unaprjeđenje digitalnog AdExa na hrvatskom tržištu.

3.

Tim koji prolazi kroz sve pravne​
odluke vezane uz poslovanje subjekata na internetskom tržištu.

4.

Tim zadužen za razvoj i implementaciju strategija za poboljšanje dostupnosti, kvalitete i dosega regionalnih i tematskih medijskih portala u Hrvatskoj.​

5.

Tim zadužen za praćenje tržišta digitalnih pretplata i razvoj novih strategija, tehnologija i procesa u cilju pružanja najboljeg korisničkog iskustva te povećanja povrata ulaganja.

6.

Tim zadužen za istraživanje novih tehnologija oglašavanja te potencijalnih načina unapređenja postojećih rješenja.​

7.

Tim zadužen za razvoj metodologije provjere činjenica, identifikaciju upitnih vijesti, stvaranje medijskih sadržaja za borbu protiv dezinformacija i osvještavanju javnosti.

1.

Od više izviđača mjerenja posjećenosti web stranica do nestandardiziranih metrika uspješnosti svih formata digitalnog oglašavanja, izazova s podatkovne strane ima mnogo.

2.

Nije tajna da su posljednje godine izazovne za izdavače s poslovne strane, a sve vodi do neodrživog poslovnog modela za većinu sudionika na tržištu.

3.

Strukovna koordinacija u digitalnom segmentu poslovanja do sada nije postojala, što je dovelo do zaostajanja u razvoju.

4.

Dok s jedne strane imamo trend spuštanja agencijskih provizija, s druge raste količina nestandardiziranih pitcheva za digitalne medijske budžete.

Tko su ljudi iza HUDI-ja?

Osnivač i direktor, Telegram Media Grupa

Direktor i član uprave, 24sata

Direktor pravnih i regularnih poslova, RTL Hrvatska

Direktorica novih medija, Nova TV

Član Upravnog Odbora, Hanza Media

Direktor razvoja sadržaja, Index promocija

Glavni direktor digitalnog poslovanja, CME Adria

Osnivači HUDI-ja

Newsletter

Dobivajte vijesti o digitalnoj industriji u svoj sandučić!