Pridružite nam se

Kreirajmo zajedno budućnost digitalnog oglašavanja u Hrvatskoj!

HUDI istraživanja sa SoMoBorca

Digitalne pretplate su još uvijek u fazi rasta na hrvatskom tržištu medija. Postoji jasan dokaz o njihovom potencijalu za kontinuirani rast i mogućnost zauzimanja većeg dijela u ukupnim prihodima u budućnosti.

U svijetu medija, izdavaštva i oglašavanja nužan je povratak na temeljne vrijednosti koje uključuju kvalitetu u svim segmentima i povratak temeljnim vrijednostima informiranja i kreiranja sadržaja koje uključuje provjerenu informaciju i relevantan izvor.

Novosti

Istraživanje digitaln revolucija

U svijetu medija, izdavaštva i oglašavanja nužan je povratak na temeljne vrijednosti koje uključuju kvalitetu u svim segmentima i povratak informiranju i kreiranju sadržaja koji uključuje provjerenu informaciju i relevantan izvor. Kvaliteta; stari-novi buzzword.

Istraživanje digitalna pretplata

Digitalne pretplate na hrvatskom medijskom tržištu još su uvijek u fazi rasta. Iako trenutno nisu značajni prihodi za većinu izdavača, jasni su indikatori većeg potencijala te trenda da postanu veći dio ukupnih prihoda u budućnosti.

VERN i HUDI factchecking projekt

U doba interneta i društvenih medija, netočne ili lažne informacije brzo se šire i mogu imati značajan utjecaj na javno mnijenje i diskurs. Provjera činjenica pomaže u suzbijanju širenja dezinformacija i osigurava da su točne informacije dostupne javnosti.

Što je HUDI?

Vodeće strukovno udruženje za okupljanje online medija i svih ostalih industrija koje sudjeluju u digitalnom oglašavanju.

1.

Tijelo koje radi na konceptu jedinstvenog mjerenja za sve portale, odnosno tržišne monete. Doznajte tko čini ovu radnu skupinu!

2.

Tijelo zaduženo za uvođenje digitalnog AdExa na hrvatsko tržište.

3.

Tijelo koje prolazi kroz sve pravne odluke vezane uz poslovanje subjekata na internetskom tržištu. U suradnji s relevantnim državnim tijelima, donosi preporuke ponašanja.

4.

Tijelo zaduženo za razvoj i implementaciju strategija za poboljšanje dostupnosti, kvalitete i dosega regionalnih i tematskih medijskih portala u Hrvatskoj

5.

Tijelo zaduženo za praćenje tržišta digitalnih pretplata i razvoj novih strategija, tehnologija i procesa u cilju pružanja najboljeg korisničkog iskustva te povećanja povrata ulaganja.

6.

Tijelo zaduženo za istraživanje novih tehnologija oglašavanja te potencijalnih načina unapređenja postojećih rješenja.

1.

Od više izviđača mjerenja posjećenosti web stranica do nestandardiziranih metrika uspješnosti svih formata digitalnog oglašavanja, izazova s podatkovne strane ima mnogo.

2.

Nije tajna da su posljednje godine izazovne za izdavače s poslovne strane, a sve vodi do neodrživog poslovnog modela za većinu sudionika na tržištu.

3.

Strukovna koordinacija u digitalnom segmentu poslovanja do sada nije postojala, što je dovelo do zaostajanja u razvoju.

4.

Dok s jedne strane imamo trend spuštanja agencijskih provizija, s druge raste količina nestandardiziranih pitcheva za digitalne medijske budžete.

Tko su ljudi iza HUDI-ja?

Osnivač i direktor, Telegram Media Grupa

Direktor i član uprave, 24sata

Direktor pravnih i regularnih poslova, RTL Hrvatska

Direktorica novih medija, Nova TV

Član Upravnog Odbora, Hanza Media

Direktor razvoja sadržaja, Index promocija

Glavni direktor digitalnog poslovanja, CME Adria

Osnivači HUDI-ja

Newsletter

Dobivajte vijesti o digitalnoj industriji u svoj sandučić!